Elérhetőségek

VULCANO energia

Cégünk az ország teljes területén vállalja megújuló energia rendszerek telepítését!

Ajánlatkérését kizárólag e-mailben tudjuk fogadni.

Kapcsolat

Központ:
E-mail: info@vulcanoenergia.hu
Tel: +36 30 581 63 60

Szerviz, hibabejelentés:
E-mail: szerviz@vulcanoenergia.hu


 



Vulcano Energia napelem: Minden, amit tudni érdemes!

2020.12.13.

Alábbi cikkünkben tisztázzuk a napelem rendszerekhez köthető alapvető fogalmakat és összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a rendszer működéséről.

Napelem: Fény hatására működő eszköz, amely a napfényből elektromos áramot állít elő. Mivel fény fény hatására működik, így a felhőkön keresztül érkező napsugárzás hatására is termeli az áramot.

Működése során fény nyel el, melynek hatására mozgásképes töltött részecskék keletkeznek. Ezek a részecskék hozzák létre azt a fizikai változást, amely az elektromos áram termelését lehetővé teszi. 

Napelem rendszerek

Különböző típusú napelem rendszerek léteznek. Mi a Vulcano-nál úgy gondoljuk, hogy a legideálisabb választás a "visszatápláló" rendszer.

A “visszatápláló rendszer” előnye az, hogy a megtermelt energia a hálózatba kerül betáplálásra és a fel nem használt áramot a helyi áramszolgáltató visszavásárolja. Az ilyen típusú rendszer telepítéséhez egy speciális mérőórára van szükség, amely figyelemmel kíséri fogyasztott és megtermelt áram mennyiségét és azok különbözetét. Ennek megfelelően kizárólag a megtermelt és fogyasztott áram különbségét kell kifizetni.

Napelem telepítése

A legelterjedtebb megoldás, mind új mind meglévő házak esetében, a háztetőkre telepített napelem. A Vulcano Energia napelem rendszer bármely építménynél alkalmazható. Meglévő építmények esetében csupán egy olyan vezetékre van szükség, amely beköti a napelemek által megtermelt energiát a ház elektromos rendszerébe. Abban az esetben, ha nincsen kiépített hálózati villamos energia ellátás, ott az ún. "sziget" rendszert alkalmazzuk, amikor is a villamos energiát a napelem egy akkumulátorba tölti. A végeredmény pedig minden esetben csökkenő villamos energia költség.

Megtérülés

A megtérülés ideje, a rendszer méretétől és a felhasználástól függően változhat. Azonban az elmondható, hogy egy négy fős család villamos energia igénye 100%-ban fedezhető 3-5 kW-os napelem rendszerrel. 

Megtérülés szempontjából kiemelten fontos az, hogy a felhasználási igényekhez mért energia rendszert telepítsünk. Ennek érdekében első lépésként mindig helyszíni energetikai felmérést végzünk, ahol mérnök kollégánk megvizsgálja az adottságokat és a lehetőségeket.


Amennyiben kérdése merülne fel a napelem rendszerekkel kapcsolatban Dr. Gutay Zoltán ügyvezető áll rendelkezésére, az alábbi elérhetőségeken: + 36 20 955 39 52, drgutayz@vulcanoenergia.hu. Árajánlatot pedig IDE kattintva kérhet tőlünk

Vulcano Energia napelem: Minden, amit tudni érdemes!

Csatolt fájl(ok)


Vissza az előző oldalra!
VULCANO energia - Magyar