Elérhetőségek

VULCANO energia

Cégünk az ország teljes területén vállalja megújuló energia rendszerek telepítését!

Ajánlatkérését kizárólag e-mailben tudjuk fogadni.

Kapcsolat

Központ:
E-mail: info@vulcanoenergia.hu
Tel: +36 30 581 63 60

Szerviz, hibabejelentés:
E-mail: szerviz@vulcanoenergia.hu


 



Vulcano hőszivattyú, amit tudni érdemes!

2021.02.17.

Legfrissebb cikkünkben tisztázzuk a hőszivattyúval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és bemutatjuk a rendszer működési elveit.

Hőszivattyú: A hőszivattyú nem más, mint energiatermelő berendezés, amely a környezeti hőt egy alacsonyabb hőfok szintről egy magasabb hőfok szintre emeli.

Stabilan képes energiát előállítani (használati és fűtési célú melegvizet), a környezeti hőmérséklettől függetlenül. Ez azért lényeges, mert hőszivattyú használatával akár teljes mértékben kiválthatóak a hagyományos energiahordozók. Éppen emiatt a hőszivattyú képes arra, hogy az épület megbízható energiatermelő központja legyen. 

Működés

A berendezés működtetéshez elektromos áramra van szükség. A hatásfok azonban rendkívül magas: 1 egységnyi villamos energiából 4 egységnyi hőenergiát képes előállítani. Ez azt jelenti, hogy hőszivattyú használatával a fűtés és melegvíz ellátás költsége a negyedére csökkenthető. 

Telepítés

Akár meglévő, akár új épülethez telepíthető hőszivattyú. Meglévő épület esetében a létező energiaközpont (pl.: gázkazán) bent marad a rendszerben, új épület esetében pedig nincsen szükség földgáz alapú rendszer kiépítésére sem, így annak költsége megtakarítható.

Különösen nagy megtakarításra lehet számítani olyan iparágakban, ahol az átlagosnál több energiát használnak fel. Például a szállodaiparban, konzerviparban, palackozó üzemeknél de sportlétesítmények esetében is. 

Megtérülés

A megtérülési időt befolyásolja az, hogy mennyi hagyományos energiahordozót vált ki a hőszivattyú. Minél nagyobb ez a mennyiség, annál gyorsabb megtérülési idővel számolhatunk. Mindezt figyelembe véve az átlagos megtérülési idő 4-8 év között mozog.

Vulcano hőszivattyú

A kompakt, kültéri telepítésű levegő-víz hőszivattyú egy, a környezet energiáját hasznosító berendezés. Kis villamosenergia felhasználás mellett maximális teljesítményt nyújt. Vulcano hőszivattyúval akár a legkisebb családi ház, akár az ipari méretű objektumok fűtése és melegvíz ellátása megoldható, nincsenek teljesítménybeli korlátok.

Ráadásul a telepítésük is rendkívül egyszerű. A VULCANO hőszivattyú egy kompakt kültéri egységből és egy beltéri szabályzóból áll. Egy megfelelően előkészített alapra elhelyezve, egyszerű szerelés után a készülék máris működőképes.

Amennyiben további kérdése merülne fel hőszivattyú telepítéssel kapcsolatban, keressen fel minket bátran elérhetőségeink valamelyikén! Árajánlatot pedig IDE kattintva kérhet tőlünk

Vulcano hőszivattyú

Vissza az előző oldalra!
VULCANO energia - Magyar